2/15/10

14 şubat geçip giderken

sadece saate bakarsın...
aradaki okyanusu düşünürsün...
dünyanın neredeyse bir yarısını.
elden bişey gelmez.
açıp arayamazsın, günün bile aynı kısmını yaşayamadığından.
yaşadıklarını hatırlayabilirsin sadece, yaşadıklarına ve yaşayacaklarına duyduğun özlemi,
ve saate bakarsın
14 şubat da gelir geçer
sen öylece bakarsın elden bişey gelmeden

2/10/10

Tiger Woods

Yok dünyanın en çok kazana sporcusuymuş, beyazların oyunu golfte ortalığı darma duman etmiş. Adamın asıl olayı ortaya çıktı. Geçen aylarda Orlandodaki evinin önünde ağaca çarpan Tiger Woods, daha sonra medya odapı haline geldi. Sebebi ise, yaklaşık 17 civarında metresi olduğunu öğrenen karısı dayak atmış bizim Tiger’a. Bu arada 17 gayriresmi bir sayı.

tiger-woods-mistresses-pictures[1]

İçlerinde porno yıldızları, playboy starları, daha ne biliyim 17 say say bitmiyor kişiler bulunan liste ile, Tiger Woods sporu yada kazandığı para ile değil, libidosuyla öne çıkmayı başardı.

Ailemle ilişkilerimi toparlayacam diye golfe süresiz ara vermiş ama, 17 amca ne bırakmışsın ki. Çözüm olaraktan seks bağımlılığı sebebiyle rehabilitasyon kliniğine yatırılmıştı diye duydum kendisini. Super Bowldan hemen önce karısı rehabilitasyondan çıkarmış amcamı. Heralde yine güvenemedi zincire vurmaya gitti çıkar çıkmaz. 17 be amca arada nefes alaydın… Teyze sana da diyorum, 17 ya geyikte o kadar boynuz yok…

PS: gayriresmi sayılar şuradan alınmıştır

http://www.nowpublic.com/culture/tiger-woods-women-list-complete-mistresses-count-w-photos-2537006.html

2/9/10

Çinliler

Google’ın da çakmasını yapmış. Elleri kolları durmuyo adamların…

20100127182954gooj[1]

2/6/10

Son dakikada ödev teslimi

Ne zamandır yaşamadığım bir heyecendı. yaklaşık 1 saat önce, son teslim dakikasına 3 dakika kala submit butonuna tıklamak suretiyle, 90+3te gol atmışçasına çevirdim maçı. son 15 dakikaya kadar çalışmadığını da düşünürsek… Neyse, bu heyecanı yaşamak isterseniz ahanda size tarifi:

1- “Bu bilgisayar bozuk olm, bunda ödev yapılmaz” Bunu diyen insanlar genelde ne yapar, gider başka bilgisayar bulur. Ben ne yaptım? Şekil A ya işaret etmek istiyorum bu noktada:

IMG_1259

Bozuk dediğim bilgisayarın her parçasını sökmeme rağmen fonksiyonalitesinden hiçbirşey kaybetmemesinden ayrıca gaz alan ben, en sonunda güç düğmesini söktüm. Bu sefer gerçekten kapandı. İyi de ben bunu niye yaptım? Ses çıkarmıyodu diye. Proje teslimine bir gün kala tam uğraşılacak şey. Ama evdeki bozuk kulanlığın da yardımıyla bozuk kablolara yama yapılaraktan hoparlörlerden en az birisi eski gücüne kavuştu. Ötekisi için yeni projenin gelmesini bekliyorum. Bu sefer elimden kurtulamaz, kesin vida artırırım.

2- “Canım kek istedi lan” Etrafta pastane de göremeyince buralarda, büyük dert oluyor tabi. 6 aydan sonra da insanın canı isteyince evler aranıyor, tarifler bulunmaya kasılıyor. Sonuç mu? bir sonraki resme dikkat çekmek istiyorum:IMG_1254

Yumurta bile bırak git diyor, Senin işin değil olm bu diyor. hatta yumurtanın uzunca zaman canını vermediğini kanıtlamak için  2. bir resmi de göstermeyi ödev bilirim kendimeIMG_1253

Bu resimler nasıl bu  derece ayar oldu bilmem ama, asıl görevi bol baharatlı cipsleri saklamak olan koskoca kabın içine düşmemek için direnen yumurtanın mücadelesini görüyoruz. Arka tarafta hala 2 yumurta aynı şekilde bekliyor, onlarda benim gibi şaşkınlıkla bekliyor düşmesini yumurtanın. Nasıl düşmedi nasıl direndi bilmem ama kazma kürekle dalmak gerektirdi kendisine.

3- “Bu bozuk çıktı, işe de yaramaz zaten, iade etmek lazım” direnen yumurtanın açlık grevi sona erdikten sonra hazırlanan kekin de tuğla kıvamında olmasından yola çıkaraktan, ödev teslim tarihine 4 saat kalınca akla gelen mikser iadesi. Wal-Mart menşeli “Ne alırsan al gel” feylesofyasından ötürü kaptığım gibi mikseri gittim, 20 dolarını geri aldım. ne işime yaradı, ödevden 1 saat daha yedim :)

Eve geri dönünce 3 saat kala elde çalışan birşey olmadığını görünce yumurtanın kapıya dayandığını farkederekten, ödeve yumulup, 3 saat içinde kopyala-yapıştır mühendisliğinin harikası olaraktan, yarısını 1 önceki ödevden, “aynısıymış lan bu” diyerekten alıp çakaraktan, 30 dakika kala ödev compile edilmeye çalışılır, 15 dakika kala compile edilip, debugging’e geçilir, 10 dakika kala rapor tamamlanıp, son 5 dakika kala aket hazırlamasına geçilir. Sonradan rapora yazılmadığı farkedilen şeyler de artık çok geç denilip, dosya açıklamasına eklenip, 3 dakika kala ödev teslimi butonuna basılır. Bu kadar uğraşmaya bu derse A getirsem en azından…

Yazının konusu daha çok heyecanlı geçen bir hafta olmuş ama, içim içime sığmıyor son dakika golünden sonra :) Ama bu pazar günü Super Bowl maçından sonra maçla ilgili daha mantıklı, daha amaçlı birşeyler yazmayı planlıyorum, hayde görüşürüz.

2/1/10

Amerikanyanın şekeri

Keklere tat vermiyor arkadaş. Ne yaparsam yapayım kek olarak yola çıktığım ürün vakfı kebir ekmeğinden koşar adım uzaklaşamıyor…

IMG_1256[1]

Tepsi de yamuk durmuş çinde şimdi farkettim.

PS: Uzun zamandır yazmıyorum, ama bilgisayardan gına geldi artık, kaldırıp atamıyorum da ondandır…