12/26/09

Lebron vs. Kobe

Noel günü özel maçlarından birisinde bu akşam Cleveland Cavaliers ve Los Angeles Lakers karşı karşıya geldi. Sonuç lakersın fena halde tokatlanmasıydı. Kobe Bryant 35 sayı, 9 rebound ve 8 assist yapsa da, 2 katını kaçırdı. Cavaliersa bakınca Lebronun hayvanlık edip mi kazandırdığını düşünmüyor değil insan. Ama Lakersın bu akşam başarıyla yaptığı tek şey Lebronu insanlık sınırkarı dahilinde tutmaktı. Ama adamlar her potaya gittiklerinde attıkkları için 102-87 gibi bir skor ortaya çıktı.

prmak

Ama bu maçın asıl dikkat çekici yanı Lakers 20 sayı geriye düşünce çamurlaşmasıydı. Hemen yukarıdaki resimde Sol üst köşede gördüğümüz köpük parmak benzeri taraftar zamazingoları 4. çeyrekte Staples Centerda sahaya uçmaya başladı. Yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere Lebron bu fırsattan istifade ederek Mo Williams’a, “Hşş, koçum, takımın yıldızı benim, seneye transfer olacam zaten, al şu adamları başımdan da biraz oynayam hep sen atıyon bu ne lan!” diyor.

Kısaca demek istediğim, Kobe attıklarının yarısını kaçırarak yine 35 sayı attı hayvan, az kalsın triple double yapıyordu takımının 15 sayı fark yediği maçta. Kim ne derse desin, maç bitmeye 5 daika kalmış ve Lakers 20 sayı gerideyken Lebronu kilitleyip, bir top çalıp, “Ne olursa olsun oynarım arkadaş ben” diyerekten bişeyler kanıtlamıştır kesin. Sonra Mo Williams 28 sayı, Lebron James de 26 sayıyla oynadı. Yaşlı başlı Shaq ise konuk takım Clevelandin pota altında durdurulamaz silahıydı, Kobe sayesinde 5 faule ulaşıncaya ya da yoruluncaya kadar, anlamadım o kısmını.

Bu yıl Noeli Fenerbahçe-Galatasaray maçı havasında, sahaya bol fırlatmalı, çamur ev sahibi takım taraftarlı bir Lakers-Cavaliers maçı izleyerek geçirdim bakalım. Böyle bir eğlenceliği seneye de bekliyoruz.

No comments: