11/22/09

YetenekSizsiniz Türkiye: Beatboxing Darbukatör Bilal.

Dün akşam öğlen başladığımız eşli ihalenin ikinci ayağında sırf ses yapsın diye açk duran televizyonda Yetenek Sizsiniz Türkiye'ye denk geldik. Daha doğrusu program bizim oyunumuza denk geldi. Bi çok rezil rüsva diyebileceğimiz performansın yanında güzel denilebilecek işler de vardı. Bunlardan biri de blog sahibimiz Yaman'ın hemşehrisi, doğuştan görme engelli, hem beatbox'çı hem darbukatör ve müezzin sesli Bilal Göregen'in "Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince" adlı şarkısıydı. Kendisi ilk olarak bu programda gördüğümü zannetmeme rağmen yaptığım küçük bi araştırma sonucunda kendisiyle ilk tanışmamızın Facebook'ta bir zaman dolaşmış olan Yeşil Başlı Gövel Ördek videosuyla olduğunu ve kendisinin zaten bir YouTube starı olup daha önce de TV programlarına çıktığını öğrendim. Alttan da video isminin farklı olduğuna aldırmadan "Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince"yi dinleyebilirsiniz ama başka bir programdan alınmış versiyonunu. Sondaki, Acun'un programındaki versiyonundan farklı olması nedeniyle doğaçlama olabileceğini düşündüğüm kısmı hariç gayet başarılı olan parçadaki ilahiyi andıran tınılara ve 2:40taki yuvarlatılmış 'v'lere özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum.



Tabi bu noktada sen ne güzel komşumuzsun Cemil'in "Abi kör olmasa mala bak diye dalga geçerdik " değerlendirmesine katılır mısınız katılmaz mısınız orası size kalmış.
Bu arada bir dipnot: Kendisi bu sene İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okumaya başlamış. Burdan takdir ve tebriklerimiz yolluyoruz.

No comments: